Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Aandelen kopen voor beginners

Wil jij graag aandelen kopen om te starten met beleggen in bedrijven? Grote kans dat je op het idee bent gekomen om aandelen te kopen omdat je mensen erover hoorde praten of juist omdat je zelf met dat idee kwam. Je kunt allerlei motieven hebben om aandelen aan te schaffen, maar het is wel goed om je er van tevoren in te verdiepen. Op die manier voorkom je mogelijk dat je teveel geld inbrengt en risico’s neemt die je niet moet nemen. Dit artikel is bedoeld om je meer te weten te laten komen over het kopen van aandelen en kan gebruikt worden door beginners die graag willen weten wat ze moeten doen om succesvol in aandelen te handelen .

Aandelen informatie

Iemand die een aandeel koopt, koopt feitelijk een stukje van een bedrijf. Je hebt dan in sommige situaties ook iets te zeggen over het bedrijf en geniet van winsten door uitkering van dividend. De meeste beleggers gaan echter niet zo ver en kopen de aandelen enkel omdat ze hopen op een stijging van de waarde.Aandelen kopen doe je tegenwoordig heel eenvoudig online via websites. De aandelen die je koopt komen in je wallet en kun je vasthouden voor langere tijd. Dat betekent dat je zelf bepaalt wanneer je aandelen van de hand doet of wanneer je ze nog even houdt. Je kunt als beginnende belegger de aandelen kopen van allerlei grote namen, zoals ABN Amro, Alibaba, Amazon en Netflix.

Aandelen kopen of verhandelen

Wat de meeste mensen die starten met beleggen niet weten is dat je aandelen net alleen maar bij winst geld op kunnen leveren, maar ook in het geval van verlies. We hebben het dan over een cfd, wat staat voor contract for difference. Let wel, dit is een risicovol product waarmee je niet op de koers van aandelen in zal zetten, maar juist op een verschil. Je kunt dus handelen in aandelen waarvan je verwacht dat ze gaan dalen en er toch aan verdienen! Cfd-handel blijft risicovol en kun je het beste doen nadat je ermee geoefend hebt. Wat dat betreft is het aankopen en vasthouden van aandelen in bedrijven en ondernemingen veel minder gevaarlijk. Daarbij bepaal je immers zelf in welke risicoklasse je wil beleggen.

Waar moet je op letten?

Wanneer je aandelen wil kopen is het handig een analyse te doen om te kijken hoe gezond een onderneming is en hoe verstandig het is om aandelen van dat bedrijf te kopen. Bij een dergelijk onderzoek kijk je altijd naar een aantal dingetjes, zoals de winst die het bedrijf jaarlijks maakt, de cijfers van voorgaande kwartalen, de betrouwbaarheid van het bedrijf, eventuele duurzaamheid, de wijze van besturen en de wijze waarop over het bedrijf gesproken wordt in het nieuws en op sociale media. Al die facetten zorgen dat je zicht hebt op de aandelen die je wil kopen en gaat tegen dat je voor nare verrassingen komt te staan als je de aandelen in bezit hebt.

Voor- en nadelen

Aan aandelen hangen voordelen en nadelen en het is fijn om die van tevoren te kennen, zodat je je nog kunt bedenken of juist door kunt pakken. De belangrijkste voordelen van het kopen van aandelen zijn onder andere dat het plezierig is, dat je je geld kunt benutten om er meer van te maken en dat beleggen vooralsnog meer oplevert dan wanneer je geld op een spaarrekening zet. Je vergroot ook je wereldbeeld met beleggen omdat je gedwongen wordt het nieuws te volgen omdat je daarmee in kunt spelen op je aandelen. Het nadeel is natuurlijk dat je geld kunt verliezen als je aandelen aanschaft of handelt in de verkeerde. Bijkomende nadelen kunnen zijn dat je vaak de koersen van je aandelen wilt checken, veel analyses moet doen en af en toe zal twijfelen of een belegging verstandig is.

Slotsom

Met ons artikel over het kopen van aandelen voor beginners hebben we je verteld wat een aandeel is en hoe je ze kunt kopen of verhandelen op de beurs. We hebben je uitgelegd waar je op moet letten als je een analyse maakt van het bedrijf waarvan je de aandelen wil hebben. Daarbij hebben we je ook de voordelen en nadelen van het investeren in aandelen of het handelen in aandelen voor je op een rijtje gezet. Het is nu aan jou om de knoop door te hakken je geld op de bank te laten staan of te beginnen met beleggen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: