Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Beleggen in aandelen uit de Verenigde Staten met een hoog dividend

Het beleggen in hoog dividend aandelen uit de Verenigde Staten vindt veel aftrek onder investeerders uit de hele wereld en ook uit Nederland. Hoog dividend Amerikaanse aandelen zorgen namelijk voor een zekere stroom aan inkomen. Investeerders vanuit de hele wereld zien het dan ook als de taak om hun beleggingsportefeuille zo vol als maar kan te krijgen met forse aandelen uit talloze bedrijven uit de Verenigde Staten. Wat houdt beleggen in Amerikaanse hoog dividend aandelen nu eigenlijk in? En hoe zit het dan met Amerikaanse aandelen in Nederland? Wat zijn de voor- en nadelen van beleggen in dit type aandeel? Onder meer op deze vragen krijg je een duidelijk antwoord middels dit uitgebreide artikel.

Dividendbeleggen

Dividendbeleggen lijkt misschien niet anders dan normaal beleggen, maar is toch wel echt anders. Om te beginnen is bij dividendbeleggen het dividend het belangrijkste doel. De naam dividend staat voor de uitkering die je als aandeelhouder ontvangt van een bedrijf als het winst maakt. De investeerders profiteren zo tussentijds van hun aandelen en de bedrijven verzekeren zich wat meer dat de investeerders hun aandelen nog een tijdje vasthouden. Deze jaarlijkse, maandelijkse of kwartaallijkse uitbetaling voor de investeerders en beleggers en kan ingezet worden als een vaste vorm van inkomen, als je hier consequent mee omgaat. Beleggers die al jong met deze vorm van beleggen zijn begonnen kunnen in een paar jaar een geldmachine hebben gecreëerd die geld blijft generen, omdat ze hoog dividend uitbetaald krijgen.

Dividendbeleggen voorbeeld

In een poging om je een completer beeld te bieden van wat het beleggen in hoog dividend aandelen voor jou kan doen, geven we je er een voorbeeld van. Als je voor 1000 dollar aan aandelen belegt in een groot bedrijf uit de Verenigde Staten van Amerika dat 7% dividend betaalt aan aandeelhouders. Dan ontvang je voor elke 1000 dollar ieder jaar 70 dollar. Wat als je die 1000 dollar 20 jaar lang elke maand kan inleggen? Exact, dan heb je al snel 250 duizend dollar in die portefeuille zitten met mogelijk al die jaren herinvesteringen en kom je uit op een dividendinkomen van rond de 18 duizend dollar. Je kunt ook meer dan 1000 dollar beleggen en hogere rentes krijgen, waarmee je passieve inkomsten enkel maar nog groter zouden kunnen worden.

Aandelen in Amerika

De reden dat je voor Amerikaanse aandelen zou moeten gaan, is dat deze ondernemingen vaak veel winst maken en een flinke winstuitkering gaan. Dividend van 4% wordt als hoog beschouwd en heel veel bedrijven uit de VS betalen dat. Bedrijven uit de VS zijn ook een goede keuze omdat de Amerikanen zelf actief als beleggers zijn en voor later geld opzij zetten middels allerlei beleggingen. In principe volg je het Amerikaanse voorbeeld door in hoog dividend aandelen te beleggen. In de geschiedenis is trouwens ook duidelijk geworden dat de Amerikaanse beurs wel tegen allerlei stootjes bestand bleek en zichzelf rap weer kan herstellen. Dankzij de Amerikaanse beurs krijg je meer zekerheid dan met aandelen vanuit hier.

Conclusie

Je hebt uitgebreid informatie gelezen over wat het inhoudt om te investeren in hoog dividend. Voordelen zijn het passieve inkomen dat je eruit krijgt en vele zekerheden van de beurs. Daarbij hoef je niet bang te zijn voor koersschommelingen in de aandelen, omdat die niet gelijk van invloed op je dividend zijn. Een groot nadeel van dividendbeleggen is dat het aardig wat tijd kost voor je vermogen hebt opgebouwd. Deze vorm van dividend beleggen is dan ook vooral fijn voor jonge mensen en nog een jaar of tien geld kunnen investeren in hun portefeuille. Ben jij nu ook van plan om te investeren in aandelen uit de Verenigde Staten met zulke hoge dividenden? Zo ja, dan adviseren we je om je verder in dividendbeleggen te verdiepen, zodat je het goed beheerst.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: